Smart Humanity 2018 (voorheen KNVI jaarcongres)

Bakker, M. (Organiser)

Activity: Participating in or organising an eventConferenceSocietal

Description

Voor Smart Humanity 2018 (voorheen KNVI jaarcongres) organiseerde ik de volgende tracks:
1. Clinic patatje oorlog, door Netwerk Oorlogsbronnen (Edwin Klijn, Tessa Free, Anne Helfrich): over het verbinden van diverse collecties via o.a een linked open data thesaurus
2. Smart collecties in de Digital Humanities, door Steven Claeyssens (KB, moderator), Sara Veldhoen (KB), Maurice de Kleijn (VU), Ben Companjen (UB Leiden): over tools die in en voor de digital humanities gebruikt worden en waarmee ook de bibliotheekcollecties beter ontsloten en bruikbaar kunnen worden. Aan de orde kwamen: IIIF, automatisch metadateren, GIS.
3. Hoe smart zijn de Nederlandse universiteitsbibliotheken?, door Michiel Cock (UBVU, moderator), Olga Steen (UB Twente), Harm Derks (UBVU), Wilma Goossen (UBA), Linda Heemskerk (TU Delft library): over door UB’s gebruikte technieken om een optimaal gebruik van de bibliotheekruimte en collecties te bewerkstelligen. Vervolg op de ‘Smart libraries’ track op het congres 2017.
4. Wordt de Wikidata identifier dè identifier?, door Theo van Veen (KB): over het idee dat bibliotheken in Wikidata zouden kunnen investeren door Wikidata te voeden met betrouwbare data maar tegelijkertijd ook de Wikidata identifier te omarmen als dé gemeenschappelijke identifier voor persoonsnamen.
Period13 Dec 2018
Event typeConference
LocationAmsterdam, Netherlands
Degree of RecognitionNational