Making perfect life

Project Details

Description

Nanotechnologie, biotechnologie, neurowetenschappen en informatietechnologie. Vier wetenschapsgebieden die sterk in ontwikkeling zijn. Apart van elkaar, maar ook daar waar ze elkaar raken of overlappen. Ze vergroten onze mogelijkheden om in te grijpen in biologische en cognitieve processen.

Making Perfect Life gaat over manieren waarop biologie en technologie met elkaar zijn verweven en tot nieuwe perspectieven leiden op het maken van leven. We richten ons op vier gebieden: op het lichaam en het brein en op levende en intelligente systemen.

Het Rathenau Instituut voert dit project samen uit met Europese partners voor STOA, het bureau voor Technology Assessment van het Europees Parlement. Via publicaties en een internationaal congres informeren we Europarlementariërs over opkomende technologische trends op het snijvlak van biowetenschappen en cognitie.

Op 10 november 2010 vond het congres Making Perfect Life. Bio-engineering (in) the 21st Century plaats in het Europese Parlement in Brussel.
StatusActive
Effective start/end date01/11/2009 → …

Research Output

Governance strategies for living technologies: Bridging the gap between stimulating and regulating technoscience.

van Est, R. & Stemerding, D., 2013, In : Artificial Life. 19, 3-4, p. 437-450

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleScientificpeer-review

Staying human in the 21st century. Thinking beyond human enhancement technologies inside the body

van Est, R. & Schuijff, M., 2013, Human Enhancement. Scientific, Ethical and Theological Aspects from a European Perspective. Boer, T. & Fischer, R. (eds.). Church and Society Commission of the Conference of European Churches, p. 81-95

Research output: Chapter in book/volumeChapterProfessional