Standard

Beelden van de productiviteit van ouderen bij werkgevers en werknemers. / van Dalen, H.P.; Henkens, C.J.I.M.; Schippers, J.

In: Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken, Vol. 25, No. 1, 2009, p. 6-19.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleScientificpeer-review

Harvard

van Dalen, HP, Henkens, CJIM & Schippers, J 2009, 'Beelden van de productiviteit van ouderen bij werkgevers en werknemers' Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken, vol. 25, no. 1, pp. 6-19.

APA

van Dalen, H. P., Henkens, C. J. I. M., & Schippers, J. (2009). Beelden van de productiviteit van ouderen bij werkgevers en werknemers. Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken, 25(1), 6-19.

Vancouver

van Dalen HP, Henkens CJIM, Schippers J. Beelden van de productiviteit van ouderen bij werkgevers en werknemers. Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken. 2009;25(1):6-19.

Author

van Dalen, H.P. ; Henkens, C.J.I.M. ; Schippers, J. / Beelden van de productiviteit van ouderen bij werkgevers en werknemers. In: Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken. 2009 ; Vol. 25, No. 1. pp. 6-19.

BibTeX

@article{bbbd2e7aeb66494fae8ca5bca2ada1c8,
title = "Beelden van de productiviteit van ouderen bij werkgevers en werknemers",
abstract = "Beelden over de productiviteit van jongere en oudere werknemers spelen een belangrijke rol voor de wijze waarop werkgevers met beide categorie{\"e}n werknemers omgaan. In dit artikel wordt aan de hand van bij werkgevers en werknemers verzamelde surveygegevens onderzocht welke beelden werkgevers en werknemers van jongere en oudere werknemers hebben en door welke factoren die beelden worden bepaald. Bij werkgevers blijken ‘harde’ factoren als mentale en fysieke belastbaarheid doorslaggevend voor het totale beeld dat zij van de productiviteit van werknemers hebben. Bij werknemers spelen ‘zachte’ factoren als betrouwbaarheid, betrokkenheid en sociale vaardigheden een grotere rol. Wellicht ligt de uitdaging van de vergrijzing voor ondernemend Nederland vooral in de noodzaak die ‘zachte’ kwaliteiten in voldoende mate rendabel te maken.",
author = "{van Dalen}, H.P. and C.J.I.M. Henkens and J. Schippers",
note = "Reporting year: 2009",
year = "2009",
language = "Dutch",
volume = "25",
pages = "6--19",
journal = "Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken",
issn = "0169-2216",
publisher = "Boom Lemma",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Beelden van de productiviteit van ouderen bij werkgevers en werknemers

AU - van Dalen, H.P.

AU - Henkens, C.J.I.M.

AU - Schippers, J.

N1 - Reporting year: 2009

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Beelden over de productiviteit van jongere en oudere werknemers spelen een belangrijke rol voor de wijze waarop werkgevers met beide categorieën werknemers omgaan. In dit artikel wordt aan de hand van bij werkgevers en werknemers verzamelde surveygegevens onderzocht welke beelden werkgevers en werknemers van jongere en oudere werknemers hebben en door welke factoren die beelden worden bepaald. Bij werkgevers blijken ‘harde’ factoren als mentale en fysieke belastbaarheid doorslaggevend voor het totale beeld dat zij van de productiviteit van werknemers hebben. Bij werknemers spelen ‘zachte’ factoren als betrouwbaarheid, betrokkenheid en sociale vaardigheden een grotere rol. Wellicht ligt de uitdaging van de vergrijzing voor ondernemend Nederland vooral in de noodzaak die ‘zachte’ kwaliteiten in voldoende mate rendabel te maken.

AB - Beelden over de productiviteit van jongere en oudere werknemers spelen een belangrijke rol voor de wijze waarop werkgevers met beide categorieën werknemers omgaan. In dit artikel wordt aan de hand van bij werkgevers en werknemers verzamelde surveygegevens onderzocht welke beelden werkgevers en werknemers van jongere en oudere werknemers hebben en door welke factoren die beelden worden bepaald. Bij werkgevers blijken ‘harde’ factoren als mentale en fysieke belastbaarheid doorslaggevend voor het totale beeld dat zij van de productiviteit van werknemers hebben. Bij werknemers spelen ‘zachte’ factoren als betrouwbaarheid, betrokkenheid en sociale vaardigheden een grotere rol. Wellicht ligt de uitdaging van de vergrijzing voor ondernemend Nederland vooral in de noodzaak die ‘zachte’ kwaliteiten in voldoende mate rendabel te maken.

M3 - Article

VL - 25

SP - 6

EP - 19

JO - Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken

JF - Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken

SN - 0169-2216

IS - 1

ER -

ID: 225178