Standard

Bij modern koningshuis hoort modern financieel verslag. / van Dalen, H.P.

In: Me Judice, Vol. 1, No. 24-5-2008, 2008.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleProfessional

Harvard

APA

Vancouver

Author

van Dalen, H.P./ Bij modern koningshuis hoort modern financieel verslag. In: Me Judice. 2008 ; Vol. 1, No. 24-5-2008.

BibTeX

@article{452dff76381a453ea6ca132f87f81bda,
title = "Bij modern koningshuis hoort modern financieel verslag",
abstract = "Het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer over de kosten van het koningshuis toont de onbalans in debatten die een publiek belang raken: kosten worden genoemd en baten worden onderschat. De zorg van de minister-president als spreekbuis van de koningin is dat het koninklijk huis het imago krijgt van een groeiende kostenpost zonder enige waarde voor de Nederlandse samenleving. De oplossing voor dit conflict: een volwaardig jaarverslag waarin zowel de kosten als de baten van het koningshuis worden gemeld.",
author = "{van Dalen}, H.P.",
note = "Reporting year: 2008",
year = "2008",
language = "Dutch",
volume = "1",
journal = "Me Judice",
number = "24-5-2008",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Bij modern koningshuis hoort modern financieel verslag

AU - van Dalen,H.P.

N1 - Reporting year: 2008

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer over de kosten van het koningshuis toont de onbalans in debatten die een publiek belang raken: kosten worden genoemd en baten worden onderschat. De zorg van de minister-president als spreekbuis van de koningin is dat het koninklijk huis het imago krijgt van een groeiende kostenpost zonder enige waarde voor de Nederlandse samenleving. De oplossing voor dit conflict: een volwaardig jaarverslag waarin zowel de kosten als de baten van het koningshuis worden gemeld.

AB - Het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer over de kosten van het koningshuis toont de onbalans in debatten die een publiek belang raken: kosten worden genoemd en baten worden onderschat. De zorg van de minister-president als spreekbuis van de koningin is dat het koninklijk huis het imago krijgt van een groeiende kostenpost zonder enige waarde voor de Nederlandse samenleving. De oplossing voor dit conflict: een volwaardig jaarverslag waarin zowel de kosten als de baten van het koningshuis worden gemeld.

M3 - Article

VL - 1

JO - Me Judice

T2 - Me Judice

JF - Me Judice

IS - 24-5-2008

ER -

ID: 301937