Hoe koken een kunst werd onder Napoleon

Translated title of the contribution: Bon appétit! How gastronomy became an art during Napoleon's reign

Research output: Contribution to journal/periodicalArticlePopularizing

13 Downloads (Pure)

Abstract

Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen, maar ooit was Parijs berucht om de slechte kwaliteit van de in herbergen en eethuizen geserveerde maaltijden. Buitenlandse reizigers klaagden hierover steen en been, evenals over de onaangename omstandigheden waaronder het voedsel moest worden genuttigd. Hoe dit alles veranderde onder invloed van gezondheidsadviezen, en wat Napoleons bewind te maken heeft met de opkomst van Frankrijk als gastronomisch gidsland, vertelt Jos Gabriëls.
Original languageDutch
Pages (from-to)24-27
Number of pages4
JournalGeschiedenis Magazine
Volume53
Issue number8
Publication statusPublished - 23 Nov 2018

Keywords

  • Gastronomy
  • Napoleonic Era
  • Restaurants

Fingerprint Dive into the research topics of 'Bon appétit! How gastronomy became an art during Napoleon's reign'. Together they form a unique fingerprint.

  • Cite this