De herinnering aan Kamp Westerbork

Translated title of the contribution: The memory of Camp Westerbork

Bas Kortholt (Editor), C R Ribbens (Editor), Bertien Minco (Editor)

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

In het onlangs afgesloten themajaar De herinnering aan kamp Westerbork stonden de vele verschillende betekenissen centraal die het kamp heeft gehad voor de miljoenen bezoekers sinds haar oprichting in 1983. Via historische voorwerpen, beeldende kunst, fotografie, audiovisuele fragmenten of andere interpretaties verbeelden acht gastconservatoren hun connectie met het verleden van kamp Westerbork.
Op 13 maart 2024 presenteert Herinneringscentrum Kamp Westerbork de tentoonstellingscatalogus De herinnering aan kamp Westerbork. In dit boek worden de perspectieven die door de conservatoren verbeeld zijn nader belicht door experts van het Herinneringscentrum en door gerenommeerde nationale en internationale wetenschappers en journalisten. Het is een boek vol verhalen en evenzoveel verschillende zienswijzen, ondersteund door oud en nieuw beeld waaronder de foto’s van Breslauer en Elzinga. Verhalen ingekleurd met de schilderijen en kunstwerken uit de tentoonstellingen, zoals het kleurrijke knopenmonument van Jeroen Krabbé waaraan zoveel kinderen meewerkten. Deze met zorg samengestelde bundel maakt duidelijk dat kamp Westerbork een plek van betekenis is en blijft, ook voor nieuwe generaties.
Translated title of the contributionThe memory of Camp Westerbork
Original languageDutch
Place of PublicationAssen
Number of pages224
Publication statusPublished - 13 Mar 2024
EventDe Fotograaf van kamp Westerbork - Memorial Center Kamp Westerbork, Hooghalen, Netherlands
Duration: 13 Mar 202429 Sept 2024
https://kampwesterbork.nl/de-stichting/nieuws/item/80-jaar-na-opnames-westerborkfilm-kinderen-van-rudolf-breslauer-herkend-door-fotograaf-sake-elzinga

Keywords

  • Holocaust
  • World War II
  • Memory Culture
  • the Netherlands
  • concentration camp

Fingerprint

Dive into the research topics of 'The memory of Camp Westerbork'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this