Standard

De vervagende grens tussen werk en pensioen: over doorwerkers, doorstarters en herintreders. / Henkens, C.J.I.M.; van Dalen, H.P.; van Solinge, H.

Amsterdam : KNAW Press, 2009. 116 p. (NIDI rapport).

Research output: Book/ReportBookScientific

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@book{5fa8dae98b28433ea19456fa493d6255,
title = "De vervagende grens tussen werk en pensioen: over doorwerkers, doorstarters en herintreders",
abstract = "Beslissingen rond werk en pensioen worden genomen in een sterk veranderend economisch landschap. Aan de ene kant doet de kredietcrisis velen beseffen dat pensioenaanspraken niet vanzelfsprekend zijn en dat langer doorwerken wellicht noodzakelijk is.Aan de andere kant kan de noodzaak tot herstructurering binnen bedrijven en organisaties de arbeidsmarktkansen van ouderen sterk verminderen. Zeker is evenwel dat de context van pensioneringsbeslissingen structureel van karakter aan het veranderen is. Het onderhavige onderzoek schetst een beeld van het recente uittredegedrag van werknemers en de krachten die daarop van invloed zijn. De ervaringen van werknemers van vier grote organisaties in Nederland (Rijksoverheid, IBM, Maxeda en Unilever) vormen de bron van de onderzoeksbevindingen. Zij zijn tussen 2001 en 2007 gevolgd in het maken van keuzes op de arbeidsmarkt.",
author = "C.J.I.M. Henkens and {van Dalen}, H.P. and {van Solinge}, H.",
note = "Reporting year: 2009",
year = "2009",
language = "Undefined",
isbn = "978 90 6984 580 7",
volume = "78",
series = "NIDI rapport",
publisher = "KNAW Press",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - De vervagende grens tussen werk en pensioen: over doorwerkers, doorstarters en herintreders

AU - Henkens, C.J.I.M.

AU - van Dalen, H.P.

AU - van Solinge, H.

N1 - Reporting year: 2009

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Beslissingen rond werk en pensioen worden genomen in een sterk veranderend economisch landschap. Aan de ene kant doet de kredietcrisis velen beseffen dat pensioenaanspraken niet vanzelfsprekend zijn en dat langer doorwerken wellicht noodzakelijk is.Aan de andere kant kan de noodzaak tot herstructurering binnen bedrijven en organisaties de arbeidsmarktkansen van ouderen sterk verminderen. Zeker is evenwel dat de context van pensioneringsbeslissingen structureel van karakter aan het veranderen is. Het onderhavige onderzoek schetst een beeld van het recente uittredegedrag van werknemers en de krachten die daarop van invloed zijn. De ervaringen van werknemers van vier grote organisaties in Nederland (Rijksoverheid, IBM, Maxeda en Unilever) vormen de bron van de onderzoeksbevindingen. Zij zijn tussen 2001 en 2007 gevolgd in het maken van keuzes op de arbeidsmarkt.

AB - Beslissingen rond werk en pensioen worden genomen in een sterk veranderend economisch landschap. Aan de ene kant doet de kredietcrisis velen beseffen dat pensioenaanspraken niet vanzelfsprekend zijn en dat langer doorwerken wellicht noodzakelijk is.Aan de andere kant kan de noodzaak tot herstructurering binnen bedrijven en organisaties de arbeidsmarktkansen van ouderen sterk verminderen. Zeker is evenwel dat de context van pensioneringsbeslissingen structureel van karakter aan het veranderen is. Het onderhavige onderzoek schetst een beeld van het recente uittredegedrag van werknemers en de krachten die daarop van invloed zijn. De ervaringen van werknemers van vier grote organisaties in Nederland (Rijksoverheid, IBM, Maxeda en Unilever) vormen de bron van de onderzoeksbevindingen. Zij zijn tussen 2001 en 2007 gevolgd in het maken van keuzes op de arbeidsmarkt.

M3 - Book

SN - 978 90 6984 580 7

VL - 78

T3 - NIDI rapport

BT - De vervagende grens tussen werk en pensioen: over doorwerkers, doorstarters en herintreders

PB - KNAW Press

CY - Amsterdam

ER -

ID: 47850