Standard

Dromen over een geldloze maatschappij - Lessen uit een gevangenenkamp. / van Dalen, H.P.

In: Me Judice, 08.07.2015.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleProfessional

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@article{53b6f234b78e4f0aacb0447ac981a837,
title = "Dromen over een geldloze maatschappij - Lessen uit een gevangenenkamp",
abstract = "Geld heeft door de historie veel gemengde gevoelens opgeroepen. Het wordt vervloekt, maar je kunt ook niet zonder. Toch duiken herhaaldelijk pleidooien op om geld maar af te schaffen of om de geldcreatie volledig in handen van de staat te geven. Harry van Dalen gebruikt een oud verhaal over de economie van een gevangenenkamp om licht te werpen op deze droombeelden en komt tot de conclusie dat deze dromen ook echt dromen zijn.",
author = "{van Dalen}, H.P.",
year = "2015",
month = "7",
day = "8",
language = "Dutch",
journal = "Me Judice",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Dromen over een geldloze maatschappij - Lessen uit een gevangenenkamp

AU - van Dalen, H.P.

PY - 2015/7/8

Y1 - 2015/7/8

N2 - Geld heeft door de historie veel gemengde gevoelens opgeroepen. Het wordt vervloekt, maar je kunt ook niet zonder. Toch duiken herhaaldelijk pleidooien op om geld maar af te schaffen of om de geldcreatie volledig in handen van de staat te geven. Harry van Dalen gebruikt een oud verhaal over de economie van een gevangenenkamp om licht te werpen op deze droombeelden en komt tot de conclusie dat deze dromen ook echt dromen zijn.

AB - Geld heeft door de historie veel gemengde gevoelens opgeroepen. Het wordt vervloekt, maar je kunt ook niet zonder. Toch duiken herhaaldelijk pleidooien op om geld maar af te schaffen of om de geldcreatie volledig in handen van de staat te geven. Harry van Dalen gebruikt een oud verhaal over de economie van een gevangenenkamp om licht te werpen op deze droombeelden en komt tot de conclusie dat deze dromen ook echt dromen zijn.

M3 - Article

JO - Me Judice

JF - Me Judice

ER -

ID: 1722670