Standard

Elektromagnetische velden: gezondheidsschade door het nocebo-effect. [Commentaar]. / Bonneux, L.G.A.

In: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, Vol. 151, No. 17, 2007, p. 953-956.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleScientificpeer-review

Harvard

Bonneux, LGA 2007, 'Elektromagnetische velden: gezondheidsschade door het nocebo-effect. [Commentaar]' Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, vol. 151, no. 17, pp. 953-956.

APA

Bonneux, L. G. A. (2007). Elektromagnetische velden: gezondheidsschade door het nocebo-effect. [Commentaar]. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, 151(17), 953-956.

Vancouver

Bonneux LGA. Elektromagnetische velden: gezondheidsschade door het nocebo-effect. [Commentaar]. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. 2007;151(17):953-956.

Author

Bonneux, L.G.A./ Elektromagnetische velden: gezondheidsschade door het nocebo-effect. [Commentaar]. In: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. 2007 ; Vol. 151, No. 17. pp. 953-956

BibTeX

@article{0bd88ceab8124d668cd9e83d8469c385,
title = "Elektromagnetische velden: gezondheidsschade door het nocebo-effect. [Commentaar]",
abstract = "In dit commentaar worden 2 kritiekpunten benadrukt: het eerste betreft de verwachte opbrengst van onderzoek naar elektromagnetische velden en gezondheid: is er voldoende onzekerheid over ernstige en meetbare gezondheidseffecten van elektromagnetische velden? Er is veel onderzoek, zowel door de industrie als door onafhankelijke instanties gefinancierd, zowel fundamenteel onderzoek naar de aard van elektromagnetische straling als epidemiologisch onderzoek naar bestaande blootstelling, dat ernstige, goed meetbare gezondheidseffecten uitsluit. Het tweede kritiekpunt betreft de vraag waar een voorzorgsbeleid schade toebrengt aan de volksgezondheid door het genereren van ziekte door nocebo-effecten. Zelfs artsen zijn weinig bekend met de fysische aard van niet-ioniserende elektromagnetische straling en vele artsen zijn overtuigd van de gevaren ervan.",
author = "L.G.A. Bonneux",
note = "Reporting year: 2007",
year = "2007",
language = "Dutch",
volume = "151",
pages = "953--956",
journal = "Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde",
issn = "0028-2162",
publisher = "Bohn Stafleu van Loghum",
number = "17",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Elektromagnetische velden: gezondheidsschade door het nocebo-effect. [Commentaar]

AU - Bonneux,L.G.A.

N1 - Reporting year: 2007

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - In dit commentaar worden 2 kritiekpunten benadrukt: het eerste betreft de verwachte opbrengst van onderzoek naar elektromagnetische velden en gezondheid: is er voldoende onzekerheid over ernstige en meetbare gezondheidseffecten van elektromagnetische velden? Er is veel onderzoek, zowel door de industrie als door onafhankelijke instanties gefinancierd, zowel fundamenteel onderzoek naar de aard van elektromagnetische straling als epidemiologisch onderzoek naar bestaande blootstelling, dat ernstige, goed meetbare gezondheidseffecten uitsluit. Het tweede kritiekpunt betreft de vraag waar een voorzorgsbeleid schade toebrengt aan de volksgezondheid door het genereren van ziekte door nocebo-effecten. Zelfs artsen zijn weinig bekend met de fysische aard van niet-ioniserende elektromagnetische straling en vele artsen zijn overtuigd van de gevaren ervan.

AB - In dit commentaar worden 2 kritiekpunten benadrukt: het eerste betreft de verwachte opbrengst van onderzoek naar elektromagnetische velden en gezondheid: is er voldoende onzekerheid over ernstige en meetbare gezondheidseffecten van elektromagnetische velden? Er is veel onderzoek, zowel door de industrie als door onafhankelijke instanties gefinancierd, zowel fundamenteel onderzoek naar de aard van elektromagnetische straling als epidemiologisch onderzoek naar bestaande blootstelling, dat ernstige, goed meetbare gezondheidseffecten uitsluit. Het tweede kritiekpunt betreft de vraag waar een voorzorgsbeleid schade toebrengt aan de volksgezondheid door het genereren van ziekte door nocebo-effecten. Zelfs artsen zijn weinig bekend met de fysische aard van niet-ioniserende elektromagnetische straling en vele artsen zijn overtuigd van de gevaren ervan.

M3 - Article

VL - 151

SP - 953

EP - 956

JO - Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

T2 - Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

JF - Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

SN - 0028-2162

IS - 17

ER -

ID: 128416