Standard

Herkomst en vestiging van de eerste generatie Marokkanen. / Fokkema, C.M.; Harmsen, C.N.

In: Demos: bulletin over bevolking en samenleving, Vol. 25, No. 5, 2009, p. 1-4.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleProfessional

Harvard

Fokkema, CM & Harmsen, CN 2009, 'Herkomst en vestiging van de eerste generatie Marokkanen' Demos: bulletin over bevolking en samenleving, vol. 25, no. 5, pp. 1-4.

APA

Fokkema, C. M., & Harmsen, C. N. (2009). Herkomst en vestiging van de eerste generatie Marokkanen. Demos: bulletin over bevolking en samenleving, 25(5), 1-4.

Vancouver

Fokkema CM, Harmsen CN. Herkomst en vestiging van de eerste generatie Marokkanen. Demos: bulletin over bevolking en samenleving. 2009;25(5):1-4.

Author

Fokkema, C.M. ; Harmsen, C.N./ Herkomst en vestiging van de eerste generatie Marokkanen. In: Demos: bulletin over bevolking en samenleving. 2009 ; Vol. 25, No. 5. pp. 1-4

BibTeX

@article{886d16d3e4294f95b4752d4f3ee2d078,
title = "Herkomst en vestiging van de eerste generatie Marokkanen",
abstract = "De eerste generatie Marokkanen kwam in de jaren zestig en zeventig als {"}gastarbeider{"}en als gevolg van de daaropvolgende gezinshereniging en -vorming, naar Nederland. Een groot deel van hen woont nog steeds in Nederland. Uit welke delen van Marokko kwamen zij oorspronkelijk en in welke Nederlandse gemeenten wonen zij nu? Recent zijn de geboorteplaatsen van de eerste generatie Marokkanen ingedeeld naar regio en provincie. Koppeling met de huidige woonplaats biedt een meer gedifferentieerde kijk op netwerkgestuurde migratie.",
author = "C.M. Fokkema and C.N. Harmsen",
note = "Reporting year: 2009",
year = "2009",
language = "Dutch",
volume = "25",
pages = "1--4",
journal = "Demos: bulletin over bevolking en samenleving",
issn = "0169-1473",
number = "5",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Herkomst en vestiging van de eerste generatie Marokkanen

AU - Fokkema,C.M.

AU - Harmsen,C.N.

N1 - Reporting year: 2009

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De eerste generatie Marokkanen kwam in de jaren zestig en zeventig als "gastarbeider"en als gevolg van de daaropvolgende gezinshereniging en -vorming, naar Nederland. Een groot deel van hen woont nog steeds in Nederland. Uit welke delen van Marokko kwamen zij oorspronkelijk en in welke Nederlandse gemeenten wonen zij nu? Recent zijn de geboorteplaatsen van de eerste generatie Marokkanen ingedeeld naar regio en provincie. Koppeling met de huidige woonplaats biedt een meer gedifferentieerde kijk op netwerkgestuurde migratie.

AB - De eerste generatie Marokkanen kwam in de jaren zestig en zeventig als "gastarbeider"en als gevolg van de daaropvolgende gezinshereniging en -vorming, naar Nederland. Een groot deel van hen woont nog steeds in Nederland. Uit welke delen van Marokko kwamen zij oorspronkelijk en in welke Nederlandse gemeenten wonen zij nu? Recent zijn de geboorteplaatsen van de eerste generatie Marokkanen ingedeeld naar regio en provincie. Koppeling met de huidige woonplaats biedt een meer gedifferentieerde kijk op netwerkgestuurde migratie.

M3 - Article

VL - 25

SP - 1

EP - 4

JO - Demos: bulletin over bevolking en samenleving

T2 - Demos: bulletin over bevolking en samenleving

JF - Demos: bulletin over bevolking en samenleving

SN - 0169-1473

IS - 5

ER -

ID: 345050