Standard

Me Judice Economenpanel: wetenschappers als verdelers van onderzoeksgeld? / van Dalen, H.P.; Koedijk, C.G.

In: Me Judice, 27.05.2017.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleProfessional

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@article{dc81b3da4e75407da2710cff6d5b9b3d,
title = "Me Judice Economenpanel: wetenschappers als verdelers van onderzoeksgeld?",
abstract = "De bureaucratie om onderzoeksgelden te verdelen begint uit de hand te lopen. Dat is de mening van het Me Judice Economenpanel. De zoektocht naar een alternatief allocatiemechanisme is dan ook zeker gewenst. Een voorstel om een belangrijk deel van het onderzoeksgeld door individuele wetenschappers zelf te verdelen voorkomt weliswaar de bureaucratie van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), maar functioneert het ook net zo goed of slecht als NWO? Het MJ Economenpanel is gematigd positief over zo’n alternatief, maar een experiment zou men toch wel eerst heel graag zien voordat men er volmondig ja op zegt.",
author = "{van Dalen}, H.P. and C.G. Koedijk",
year = "2017",
month = "5",
day = "27",
language = "Dutch",
journal = "Me Judice",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Me Judice Economenpanel: wetenschappers als verdelers van onderzoeksgeld?

AU - van Dalen, H.P.

AU - Koedijk, C.G.

PY - 2017/5/27

Y1 - 2017/5/27

N2 - De bureaucratie om onderzoeksgelden te verdelen begint uit de hand te lopen. Dat is de mening van het Me Judice Economenpanel. De zoektocht naar een alternatief allocatiemechanisme is dan ook zeker gewenst. Een voorstel om een belangrijk deel van het onderzoeksgeld door individuele wetenschappers zelf te verdelen voorkomt weliswaar de bureaucratie van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), maar functioneert het ook net zo goed of slecht als NWO? Het MJ Economenpanel is gematigd positief over zo’n alternatief, maar een experiment zou men toch wel eerst heel graag zien voordat men er volmondig ja op zegt.

AB - De bureaucratie om onderzoeksgelden te verdelen begint uit de hand te lopen. Dat is de mening van het Me Judice Economenpanel. De zoektocht naar een alternatief allocatiemechanisme is dan ook zeker gewenst. Een voorstel om een belangrijk deel van het onderzoeksgeld door individuele wetenschappers zelf te verdelen voorkomt weliswaar de bureaucratie van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), maar functioneert het ook net zo goed of slecht als NWO? Het MJ Economenpanel is gematigd positief over zo’n alternatief, maar een experiment zou men toch wel eerst heel graag zien voordat men er volmondig ja op zegt.

M3 - Article

JO - Me Judice

JF - Me Judice

ER -

ID: 5322816