Standard

Migratie en krimp in het noorden: inspelen op krimp en vergrijzing grote uitdaging voor de toekomst. / van Wissen, L.J.G.

In: Demos: bulletin over bevolking en samenleving, Vol. 25, No. 1, 2009, p. 13-16.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleProfessional

Harvard

van Wissen, LJG 2009, 'Migratie en krimp in het noorden: inspelen op krimp en vergrijzing grote uitdaging voor de toekomst' Demos: bulletin over bevolking en samenleving, vol. 25, no. 1, pp. 13-16.

APA

Vancouver

Author

van Wissen, L.J.G. / Migratie en krimp in het noorden: inspelen op krimp en vergrijzing grote uitdaging voor de toekomst. In: Demos: bulletin over bevolking en samenleving. 2009 ; Vol. 25, No. 1. pp. 13-16.

BibTeX

@article{9d843fa82a3b4bb2b722453a5521a856,
title = "Migratie en krimp in het noorden: inspelen op krimp en vergrijzing grote uitdaging voor de toekomst",
abstract = "De bevolking van de drie noordelijke provincies krimpt.In de provincie Groningen komt dat voor een deel door een opvallend migratiepatroon en de rol van de stad Groningen daarin.Doordat plattelandsjongeren in de stad gaan studeren lopen de plattelandsgebieden leeg.Migratie vanuit de Randstad naar dat platteland kan dat niet voorkomen.Maar ook de stad krimpt doordat meer studenten naar het westen vertrekken dan er binnenkomen.De stad heeft in die zin een transfer- en een roltrapfunctie.",
author = "{van Wissen}, L.J.G.",
note = "Reporting year: 2009",
year = "2009",
language = "Dutch",
volume = "25",
pages = "13--16",
journal = "Demos: bulletin over bevolking en samenleving",
issn = "0169-1473",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Migratie en krimp in het noorden: inspelen op krimp en vergrijzing grote uitdaging voor de toekomst

AU - van Wissen, L.J.G.

N1 - Reporting year: 2009

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De bevolking van de drie noordelijke provincies krimpt.In de provincie Groningen komt dat voor een deel door een opvallend migratiepatroon en de rol van de stad Groningen daarin.Doordat plattelandsjongeren in de stad gaan studeren lopen de plattelandsgebieden leeg.Migratie vanuit de Randstad naar dat platteland kan dat niet voorkomen.Maar ook de stad krimpt doordat meer studenten naar het westen vertrekken dan er binnenkomen.De stad heeft in die zin een transfer- en een roltrapfunctie.

AB - De bevolking van de drie noordelijke provincies krimpt.In de provincie Groningen komt dat voor een deel door een opvallend migratiepatroon en de rol van de stad Groningen daarin.Doordat plattelandsjongeren in de stad gaan studeren lopen de plattelandsgebieden leeg.Migratie vanuit de Randstad naar dat platteland kan dat niet voorkomen.Maar ook de stad krimpt doordat meer studenten naar het westen vertrekken dan er binnenkomen.De stad heeft in die zin een transfer- en een roltrapfunctie.

M3 - Article

VL - 25

SP - 13

EP - 16

JO - Demos: bulletin over bevolking en samenleving

JF - Demos: bulletin over bevolking en samenleving

SN - 0169-1473

IS - 1

ER -

ID: 368692