Standard

Vertrouwen in de pensioensector – Trends en determinanten. / van Dalen, H.P.; Henkens, K.

In: TPE Digitaal, Vol. 9, No. 1, 2015, p. 1-20.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleScientificpeer-review

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@article{27072ef1d92e4f9cbd052bf5ab7f1bd3,
title = "Vertrouwen in de pensioensector – Trends en determinanten",
abstract = "Het vertrouwen in het Nederlandse pensioenstelsel herstelt zich langzaam maar zeker van de gevolgen van de crisis, waarbij het vertrouwen in banken of verzekeringsmaatschappijen ver achter blijft bij dat van pensioenfondsen. Be-langrijke factoren die het vertrouwen bepalen zijn in de ogen van Nederlanders stabiliteit en eerlijkheid. Deelnemers van pensioenfondsen alwaar pensioen-rechten zijn gekort, hebben aanzienlijk minder vertrouwen in hun fonds dan de deelnemers die zo’n korting niet hebben meegemaakt. Het opheffen van de verplichte aansluiting bij pensioenfonds van de werkgever lijkt geen verstandi-ge optie: deelnemers die uitstappen doen dit vooral uit onvrede over het eigen pensioenfonds. Het vertrouwen dat uitstappers hebben in bijvoorbeeld verze-keraars speelt hoegenaamd geen rol.",
keywords = "vertrouwen, pensioenstelsel, Nederland, trends, determinanten, GEEN INDEX",
author = "{van Dalen}, H.P. and K. Henkens",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "9",
pages = "1--20",
journal = "TPE Digitaal",
issn = "1875-8797",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Vertrouwen in de pensioensector – Trends en determinanten

AU - van Dalen, H.P.

AU - Henkens, K.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Het vertrouwen in het Nederlandse pensioenstelsel herstelt zich langzaam maar zeker van de gevolgen van de crisis, waarbij het vertrouwen in banken of verzekeringsmaatschappijen ver achter blijft bij dat van pensioenfondsen. Be-langrijke factoren die het vertrouwen bepalen zijn in de ogen van Nederlanders stabiliteit en eerlijkheid. Deelnemers van pensioenfondsen alwaar pensioen-rechten zijn gekort, hebben aanzienlijk minder vertrouwen in hun fonds dan de deelnemers die zo’n korting niet hebben meegemaakt. Het opheffen van de verplichte aansluiting bij pensioenfonds van de werkgever lijkt geen verstandi-ge optie: deelnemers die uitstappen doen dit vooral uit onvrede over het eigen pensioenfonds. Het vertrouwen dat uitstappers hebben in bijvoorbeeld verze-keraars speelt hoegenaamd geen rol.

AB - Het vertrouwen in het Nederlandse pensioenstelsel herstelt zich langzaam maar zeker van de gevolgen van de crisis, waarbij het vertrouwen in banken of verzekeringsmaatschappijen ver achter blijft bij dat van pensioenfondsen. Be-langrijke factoren die het vertrouwen bepalen zijn in de ogen van Nederlanders stabiliteit en eerlijkheid. Deelnemers van pensioenfondsen alwaar pensioen-rechten zijn gekort, hebben aanzienlijk minder vertrouwen in hun fonds dan de deelnemers die zo’n korting niet hebben meegemaakt. Het opheffen van de verplichte aansluiting bij pensioenfonds van de werkgever lijkt geen verstandi-ge optie: deelnemers die uitstappen doen dit vooral uit onvrede over het eigen pensioenfonds. Het vertrouwen dat uitstappers hebben in bijvoorbeeld verze-keraars speelt hoegenaamd geen rol.

KW - vertrouwen

KW - pensioenstelsel

KW - Nederland

KW - trends

KW - determinanten

KW - GEEN INDEX

M3 - Article

VL - 9

SP - 1

EP - 20

JO - TPE Digitaal

JF - TPE Digitaal

SN - 1875-8797

IS - 1

ER -

ID: 1034172