Standard

Waarom waant Nederland zich Europees kampioen discriminatie? / van Dalen, H.P.

In: Me Judice, 15.02.2017.

Research output: Contribution to journal/periodicalArticleProfessional

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@article{eded54d7854d42e8bc497d6706aef595,
title = "Waarom waant Nederland zich Europees kampioen discriminatie?",
abstract = "Discriminatie houdt Nederland al tijden in zijn greep. Bijna alle politieke partijen maken zich hard om het grondwettelijke recht op gelijke behandeling te handhaven. Hoe denken kiezers over dit vraagstuk: volgens Europese cijfers denken Nederlandse burgers dat discriminatie op de arbeidsmarkt wijdverspreid is en de vermeende discriminatie ligt op een veel hoger niveau dan in andere EU-landen. De afgelopen vier jaren heeft een grote ommezwaai plaatsgevonden. Traditionele verklaringen voor discriminatie kunnen deze uitzonderingspositie niet verklaren volgens Harry van Dalen. De gevoelde discriminatie op de arbeidsmarkt is niet in overeenstemming met bestaand bewijs. Een algeheel pessimisme voert de boventoon.",
author = "{van Dalen}, H.P.",
year = "2017",
month = "2",
day = "15",
language = "Dutch",
journal = "Me Judice",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Waarom waant Nederland zich Europees kampioen discriminatie?

AU - van Dalen, H.P.

PY - 2017/2/15

Y1 - 2017/2/15

N2 - Discriminatie houdt Nederland al tijden in zijn greep. Bijna alle politieke partijen maken zich hard om het grondwettelijke recht op gelijke behandeling te handhaven. Hoe denken kiezers over dit vraagstuk: volgens Europese cijfers denken Nederlandse burgers dat discriminatie op de arbeidsmarkt wijdverspreid is en de vermeende discriminatie ligt op een veel hoger niveau dan in andere EU-landen. De afgelopen vier jaren heeft een grote ommezwaai plaatsgevonden. Traditionele verklaringen voor discriminatie kunnen deze uitzonderingspositie niet verklaren volgens Harry van Dalen. De gevoelde discriminatie op de arbeidsmarkt is niet in overeenstemming met bestaand bewijs. Een algeheel pessimisme voert de boventoon.

AB - Discriminatie houdt Nederland al tijden in zijn greep. Bijna alle politieke partijen maken zich hard om het grondwettelijke recht op gelijke behandeling te handhaven. Hoe denken kiezers over dit vraagstuk: volgens Europese cijfers denken Nederlandse burgers dat discriminatie op de arbeidsmarkt wijdverspreid is en de vermeende discriminatie ligt op een veel hoger niveau dan in andere EU-landen. De afgelopen vier jaren heeft een grote ommezwaai plaatsgevonden. Traditionele verklaringen voor discriminatie kunnen deze uitzonderingspositie niet verklaren volgens Harry van Dalen. De gevoelde discriminatie op de arbeidsmarkt is niet in overeenstemming met bestaand bewijs. Een algeheel pessimisme voert de boventoon.

M3 - Article

JO - Me Judice

JF - Me Judice

ER -

ID: 4029732