Waarom paren grote jagers op de Faeröer Eilanden (ook) ‘s middags?

Translated title of the contribution: Why do Great Skuas on the Faroes (also) copulate in the afternoon?

K.H.T. Schreven, Sjúrður Hammer

Research output: Contribution to conferenceAbstractPopularizing

Abstract

Paringsgedrag varieert enorm tussen verschillende vogelsoorten in allerlei opzichten. Sommige soorten paren wel 500 keer per legsel, en beginnen daarmee al een maand voor de eileg, terwijl andere soorten slechts 1 keer paren. Ook het dagpatroon varieert: van pieken in de ochtend of avond, tot helemaal geen piek. In hoeverre dit binnen soorten varieert, is minder goed onderzocht. Bij Grote Jagers voert het mannetje het vrouwtje vaak voorafgaand aan een paring, en ze paren het vaakst rond een week voor hun eileg (gebaseerd op onderzoek in Shetland in de ochtenden). In 2013 hielp ik bij onderzoek aan Grote Jagers op Skúvoy, waarvoor wij uitsluitend ’s middags actief waren, maar noteerde tijdens onze activiteiten ook alle waargenomen paringen. Tot onze verbazing piekte de paringsfrequentie in deze kolonie 2,5 week ná de piek in eilegdatums. Hier bespreek ik verschillende verklaringen voor dit gekke patroon.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 10 Mar 2019

Fingerprint Dive into the research topics of 'Why do Great Skuas on the Faroes (also) copulate in the afternoon?'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this