Bijdrage aan uitzending Andere Tijden: Fokker aan de grond

Pers / media: Expertcommentaar

Beschrijving

Op 28 oktober gaat de laatste Fokker 70 bij de KLM met pensioen. Daarmee komt een einde aan de samenwerking tussen de nationale luchtvaartmaatschappij en Neerlands vliegtuigpionier Fokker. Datzelfde Fokker ging twintig jaar geleden op dramatische wijze failliet.

Voor Andere Tijden aanleiding om terug te gaan naar de tijd dat het bedrijf nog springlevend is en Fokker voor altijd lijkt. Met de komst van de nieuwe topman Frans Swarttouw, eind jaren zeventig, komt er nieuw elan en rollen er continu nieuwe ontwerpen van de band. Maar de nieuwe plannen kosten geld, veel geld.

Uitzending: zaterdag 21 oktober om 21.20 uur op NPO 2.

Periode21 okt 2017

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelBijdrage aan uitzending Andere Tijden: Fokker aan de grond
  Mate van erkenningNationaal
  MediatypeTelevisie
  LandNederland
  Release datum21/10/2017
  BeschrijvingOp 28 oktober gaat de laatste Fokker 70 bij de KLM met pensioen. Daarmee komt een einde aan de samenwerking tussen de nationale luchtvaartmaatschappij en Neerlands vliegtuigpionier Fokker. Datzelfde Fokker ging twintig jaar geleden op dramatische wijze failliet.

  Voor Andere Tijden aanleiding om terug te gaan naar de tijd dat het bedrijf nog springlevend is en Fokker voor altijd lijkt. Met de komst van de nieuwe topman Frans Swarttouw, eind jaren zeventig, komt er nieuw elan en rollen er continu nieuwe ontwerpen van de band. Maar de nieuwe plannen kosten geld, veel geld.

  Uitzending: zaterdag 21 oktober om 21.20 uur op NPO 2.
  URLhttps://anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/722/Fokker-aan-de-grond
  PersonenM.L.J. Dierikx