20172023

Onderzoeksoutput per jaar

Persoonlijk profiel

Over

Cees Hof werkt bij Data Archiving and Networked Services (DANS-KNAW), het Nederlandse instituut voor permanente toegang tot digitale onderzoeksbronnen. Als DANS Data Station Manager is hij verantwoordelijk voor de repository services en projecten voor de Life Sciences en Technische wetenschappen. Als lid van het projectacquisitieteam zorgde Cees voor de succesvolle deelname van DANS aan vele Europese (EOSC) en nationale infrastructurele onderzoeksprojecten. Daarnaast was hij enkele jaren betrokken bij trainingsactiviteiten op het gebied van research data management (RDM) in het kader van Research Data Netherlands (RDNL).

 

Cees Hof is afgestudeerd (Cum Laude) als aquatisch ecoloog en eco-toxicoloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen en gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam als evolutiebioloog en paleontoloog. Als postdoctorale Marie Curie Fellow werkte hij aan fossilisatieprocessen aan de Universiteit van Bristol in Groot-Brittannië. Voordat hij naar DANS verhuisde, was hij coördinator van het European Network for Biodiversity Information (ENBI), gehuisvest door de Universiteit van Amsterdam, en ruim 10 jaar lang Node Manager van de Nederlandse tak van de Global Biodiversity Information Facility (GBIF). Het openstellen van de wetenschap door data en informatie zo goed en breed mogelijk te delen, is de motiverende gedachte achter zijn carrière.

Opleiding / Academische kwalificatie

Evolutiebiologie, Dr., The taphonomy, fossil record and phylogeny of stomatopod crustaceans, Universiteit van Amsterdam (UvA)

Datum van toekenning: 15 okt. 1998

Ecologie, Drs, Experimental Plant Ecology, Radboud University Nijmegen

Datum van toekenning: 15 aug. 1992

Keywords

  • QH301 Biology
  • QE Geology

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Cees H.J. Hof actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of