20172022

Onderzoeksoutput per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Over

Cees Hof werkt bij Data Archiving and Networked Services (DANS), het Nederlandse instituut voor permanente toegang tot digitale onderzoeksbronnen. Als DANS Data Station Manager is hij verantwoordelijk voor alle interacties met de onderzoeksgemeenschappen binnen de Life and Technical Sciences en fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor de gebruikers van de DANS Data Vault, het lange termijn data repository van DANS. Naast zijn Data Station functie is Cees ook verantwoordelijk voor projectacquisitie en een van de DANS Research Data Management (RDM) trainers.

Cees begon zijn academische loopbaan als toegepast onderzoeker op het gebied van ecologie en ecotoxicologie en hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam als evolutiebioloog en paleontoloog. Als postdoctoraal onderzoeker heeft hij geo-chemisch onderzoek gedaan aan de Universiteit van Bristol in Engeland.

Voordat hij naar DANS overstapte, was hij coördinator van het European Network for Biodiversity Information (ENBI) en meer dan 10 jaar "Node Manager" van de Nederlandse tak van de Global Biodiversity Information Facility (GBIF).

Opleiding / Academische kwalificatie

Evolutiebiologie, Dr., The taphonomy, fossil record and phylogeny of stomatopod crustaceans, Universiteit van Amsterdam (UvA)

Datum van toekenning: 15 okt. 1998

Ecologie, Drs, Experimental Plant Ecology, Radboud University Nijmegen

Datum van toekenning: 15 aug. 1992

Keywords

  • QH301 Biology
  • QE Geology

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Cees H.J. Hof actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of