Joris J. van Zundert

dr.

Vorige affiliaties
20072023

Onderzoeksoutput per jaar

Persoonlijk profiel

Onderzoeksinteresse

Drs. Joris J. van Zundert (1972) is wetenschappelijk onderzoeker en programmeur in de digitale en computationele geesteswetenschappen bij het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Hij is eveneens programmaleider van de programmalijn Methodologie, die onderzoek en discussie stimuleert over historische en filologische editiewetenschap en de relatie daarvan tot de digitale en computationele geesteswetenschappen. Als onderzoeker en programmeur is hij met name geïnteresseerd in de mogelijkheden om literaire en historische teksten met behulp van computeralgorithmen te analyseren. Tevens doet hij onderzoek naar de aard, eigenschappen en het modeleren van geesteswetenschappelijk data en informatie.

Opleiding / Academische kwalificatie

Science & Technology Studies, PhD (dr.), Scholarship in Interaction, Universiteit Leiden

01 sep. 201430 sep. 2027

Datum van toekenning: 27 sep. 2022

Dutch Literature and Linguistics, MA (drs.), Master Thesis (scholarship based screenwriting for an animation based on the Middledutch epic *Of the Fox Reynaert", Universiteit Utrecht

01 sep. 199431 mei 2001

Datum van toekenning: 12 sep. 2001

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Joris J. van Zundert actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of