SIAMPI

 • Doorenbos, Claartje (PI)

Projectdetails

Beschrijving

Veel wetenschappelijke kennis leidt tot producten of diensten die geld opleveren of anderszins in de praktijk gebruikt worden. Dit proces is ook afhankelijk van de interacties tussen kennisproducenten en potentiële kennisgebruikers. Het Rathenau Instituut onderzoekt in het internationale project SIAMPI welke interacties het meeste opleveren en onder welke condities deze interacties tot stand komen.

Hiervoor voeren we een aantal casestudies uit bij onderzoeksinstellingen op de terreinen ICT, medisch onderzoek , nanotechnologie en sociale en geesteswetenschappen. Doel van het project is het ontwikkelen van methodes voor het beoordelen van de maatschappelijke impact van onderzoek.

Het eerste tastbare resultaat van dit onderzoek is een overzicht van bestaande kennis over de maatschappelijke impact van onderzoek. Dit publiceren we in het voorjaar van 2010.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Peter van den Besselaar, hoogleraar VU Amsterdam.

Het Rathenau Instituut werkt in dit project ook samen met de KNAW, INGENIO (Spanje), MSH (Frankrijk) en PREST (Verenigd Koninkrijk). Het project wordt gefinancierd door het 7de kaderprogramma van de Europese Commissie.
StatusActief
Effectieve start/einddatum01/03/2009 → …

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
 • Introducing 'productive interactions' in social impact assessment

  Spaapen, J. B. & van Drooge, L., 2011, In: Research Evaluation. 20, 3, blz. 211-218 8 blz.

  Onderzoeksoutput: Bijdrage aan wetenschappelijk tijdschrift/periodieke uitgaveArtikelWetenschappelijkpeer review

  Open Access
  Bestand
  256 Citaten (Scopus)
  902 Downloads (Pure)
 • SIAMPI Website & Database

  de Jong, S., van Drooge, L. & Spaapen, J. B., 2010

  Onderzoeksoutput: Niet-tekstuele vormWebsitePopulair