Samenvatting
Deze zomer staan de zoetere aardbei en de niet-bruinende champignon op het CRISPR-menu. Landbouwminister Schouten ziet genome editing als een ‘lichte vorm van genetische modifi catie’ en is, net als biotechbedrijven, enthousiast over de mogelijkheden van CRISPR. Maar er zijn ook tegengeluiden. Milieuorgani-saties stellen dat CRISPR vragen oproept op het gebied van risico’s, macht, vrijheid van boeren, en culturele identiteit, waarbij visies over recht-vaardigheid, duurzaamheid en natuurlijkheid een rol spelen. Deze kloof kennen we vanuit eerdere discussies over genetisch gemodifi ceer-de gewassen. Hoe daar mee om te gaan?
Originele taal-2 | Engels |
---|---|
Pagina's (van-tot) | 22 |
Aantal pagina's | 25 |
Tijdschrift | Podium voor Bio-ethiek |
Volume | 26 |
Nummer van het tijdschrift | 1 |
Status | Gepubliceerd - 2019 |